Blonda hårguiden – bästa tipsen för hårvård hemma

I detta inlägg får du den ultimata blonda hårguiden – bästa tipsen för hur du tar hand om ditt blonda hår på allra bästa sätt. För dig som har blont hår vare sig det är naturligt blont eller blekt/slingat/färgat behöver håret extra mycket kärlek men det är också viktigt att håret får RÄTT typ av vård och kärlek. Både på frisörsalongen och även hemma.

Jag tänkte nedan listat alla stegen för den blonda hårguiden – bästa tipsen för att ta hand om sitt blonda hår på absolut bästa sätt. Detta är en lyxguide för dig som verkligen vill ta hand om ditt hår på det bästa sättet och som gillar att spendera pengar just på sitt hår och ofta går till frisören.

I kommande inlägg kommer det komma två till guider var av den ena är tipsen för vården för dig som gillar att ta hand om ditt hår på ett fantastiskt sätt men inte vill lägga riktigt lika mycket tid och pengar på håret som lyx.

Det tredje paketet kommer att vara riktat till dig som letar efter bra budgetprodukter och vill ha enkla snabba tips till ett strålande blont hår.

Lyx paketet

  1. Boka in en frisörtid hos en välutbildad och duktig frisör för att skapa din drömblonda hårfärg hos. Är det så att du kanske är brunett eller mörkhårig och vill vara blond rekommenderar jag att du bokar in en konsultation med frisören först för att den kan bedöma hur många sittningar du behöver ha för att uppnå din drömfärg. Är du redan blond och endast vill ha en annan nyans eller typ av blond hårfärg bör du också boka in ett frisörbesök först. Har du redan din drömblonda hårfärg och endsst är ute efter att bibehålla den och att ta hand om ditt hår på bästa sätt hemma kan du genast gå vidare till steg 2.

2. Produkter vid tvätt Börja med att tvätta håret med ett detox schampoo för att tvätta hårbotten och håret rent på djupet, frigöra håret från gamla beläggningar som håret suger åt sig från avgaser till mineraler i vatten och produktrester, samt silikoner som många produkter innehåller. Därefter tvättar du håret med ett fuktgivande shampoo för att tillsätta fukt och näring till håret (blonda hår behöver extra mycket fukt då de är torrare). Har du en kall blond nyans på håret kan du använda ett fuktigvande silvershampo varannan tvätt . ett fuktgivande balsam för att sluta hårstrået och ge en smidighet och glans. Skölj håret med kallt vatten de sista 5-10  sekunderna för extra glans.

4. Efter tvätt handdukstorka håret mjukt och försiktigt genom att krama handuken i håret, tillsätt sedan en balsamspray. Red ut håret med en tangle teezer eller wet brush försiktigt, börja i topparna och jobba dig uppåt.

Balsamspray lättviktig roseoil Swarzkopf

Självtorka håret om du föredrar en naturlig look eller föna håret. Innan föning bör du applicera en leave in creme med värmeskydd. Beroende på hårtyp, till tunt fint hår – en återuppbyggande leave in kräm, för normalt – grovt hår – en mjukgörande antifrizz creme.

Om du sedan tänkt följa upp föningen med styling med locktång eller plattång. Applicera ett värmeskydd innan stylingen.

4. Hemma spa behandling: Skäm bort med en rejäl spabehandling för håret en gång i veckan om du tvättar håret oftare, 2 gånger i månaden om du tvättar håret mer sällan.

  • Börja med en scrub/peeling för hårbotten, skölj håret lätt först och applicera sedan scrubben med fingertopparna i hela hårbotten och ge dig en hårbottenmassage 5 min, detta ökar blodcirkulationen i hårbotten vilket får ditt hår att växa ut hälsosammare och friskare. Skölj sedan håret noggrant och shamponera med ett detox shampoo. Krama sedan ur och handdukstorka.
  • Applicera Olaplex no. 3, fördela i hela håret från rot till toppar med hjälp av en bredtandad kam eller tangle teezer. Låt verka minst 10 min men gärna upp till 30 min.
  • Skölj noggrant ur håret, schamponera med ditt fuktgivande shampoo och avsluta med en färginpackning för just din blonda nyans. Du kan läsa mer om färginpackningar samt tips på färginpackning till vanilla blonde, sand blonde, ice blonde i inlägget om färginpackningar. Du låter inpackningen verka 10-20 min, skölj ur noggrant och avsluta med att skölja håret med kallt vatten de sista 5-10 sekunderna.   Känner du att nyansen redan är jättefin kan du istället lägga en fuktgivande hårmask.

5. Daglig vård: Alla dagar då du inte tvättar ditt hår, applicera balsamspray och borsta håret med en skonsam borste för extra glans. Använd alltid värmeskydd vid styling med plattång/locktång. Applicera serum i topparna dagligen. har du axellångt-långt hår sov alltid med en lös fläta för att förhindra att håret skavs och slits på under natten. Använd torrschampo som en volymgivande produkt samt dag två efter tvätt om din hårbotten lätt blir oljigt och fet.

6. Behandling hos frisör: Var 5e vecka, boka in tid hos din frisör för en fristående olaplexbehandling för att hålla ditt hår i toppskick samt bevara din strålande glans, färg och kvalité. Beroende på ditt blonda hårs nyans kan du även göra en nyansering/glossing tillsammans med din olaplexbehandling för att fräsha upp tonen på håret. Vid detta besök klipper du även topparna. Är din hårfärg helblekt eller helfärgad blond ända från roten bör du även färga/bleka utväxten vid detta besök. Är du slingad blond kan du lägga några ljusa slingor endast i ansatser och framtill för att ljusa upp färgen kring ansiktet.

Är du slingad blond bör du var 10onde – 12e vecka gå till frisören för att slinga hela utväxten, samt en ny nyansering/glossing och olaplex no. 2 behandling. (Ej hela fristående olaplex behandlingen med steg 1+2.)

Har du en balayage räcker det att du går och fyller på en full balayage var 3 – var 6e månad.

Sammanfattning: Frisörbesök var 5e vecka för en fristående olaplexbehandling (steg1+2) och en nyansering/glossing. Samt klippa topparna. Utväxtfärg/blekning eller slingor balayage olika tidspann beroende på hårfärg.

Hur ofta ska man tvätta håret?

fint hår med oljig hårbotten: varannan – var tredje dag

normalt hår: var tredje – var fjärde dag

grovt hår : var femte- var sjätte dag

Det är helt olika vilken hårtyp man har och även om man har normalt hår kan man ha extra oljig hårbotten och kan behöva tvätta håret oftare. Det finns även de med tunt fint hår som inte upplever att håret blir fett snabbt och det kan räcka med var fjärde dag ex. Inget är egentligen rätt eller fel, utan tvätta håret efter hårets behov, Tvätta dock absolut inte håret varje dag utan minst varannan dag utifrån hårets behov.

Följer man alla dessa steg i den blonda hårguiden -bästa tipsen kommer man att ha ett strålande vackert blont hår och jag rekommenderar verkligen att följa dessa steg om man ex varit mörk/ brunett och blekt/färgat håret blont, om man har ett väldigt torrt hår, ett skört tunt fint hår, om man vill ha långa längder eller om man helt enkelt alltid vill hålla sin blonda färg och kvalité i toppskick.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *